dijous, 8 d’octubre del 2009

Declaració de Principis de la “Gaza Freedom March”



Amnistia Internacional ha anomenat el bloqueig de Gaza “una forma de càstig col·lectiu de la població sencera de Gaza, una flagrant violació de les obligacions de Israel segons la Quarta Convenció de Ginebra.”

 Human Rights Watch ha declarat que el bloqueig és “una seriosa violació de la llei internacional.”

El Relator Especial de Drets Humans de les NU als territoris Palestins ocupats, Richard Falk, ha condemnat el setge de Israel sobre Gaza com un “crim contra la humanitat.”  

L’expresident dels EUA,  Jimmy Carter ha dit que el poble Palestí atrapat a Gaza està essent tractat “com animals” i ha fet una crida perquè “s’acabi el setge de Gaza” que priva “a un milió i mig de persones de lo més necessari per a viure”.

Una de les principals autoritats del món sobre el tema de Gaza, Sara Roy, de la Universitat de Harvard, ha dit que la conseqüència del setge “és innegablement un patiment massiu, creat principalment per Israel, però amb la complicitat activa de la comunitat internacional, especialment dels Estats Units i la Unió Europea.”

 La llei és clara. La consciència de la humanitat està commocionada.  

Els Palestins de Gaza han exhortat a la comunitat internacional a que vagi més enllà de les paraules de condemna.  

I malgrat això, el setge de Gaza continua.  

Defensant la Legalitat Internacional  

El setge il·legal de Gaza no surt del no res. És un dels mols actes il.legals comesos per Israel en els territoris Palestins que va ocupar militarment el 1967.  


El Mur i els assentaments són il·legals, segons la Cort  Internacional de Justícia de L’Haia.  

Les demolicions de cases i la destrucció gratuïta dels terrenys de cultiu són il·legals.  

Els tancaments i els tocs de queda són il·legals.  

Els bloquejos de carretera i els punts de control (checkpoints) són il·legals.  

La detenció i la tortura són il·legals.  

La ocupació mateixa és il·legal.  

La veritat és que si la llei internacional es fes respectar, la ocupació s’acabaria.  

Acabar amb la ocupació militar que va començar el 1967 és una condició important per l’establiment d’una pau justa i duradora. Durant més de sis dècades, al poble Palestí se li ha negat la llibertat i el dret a la autodeterminació i a la igualtat. Als centenars de milers de Palestins que van ser obligats a marxar de les seves cases durant la creació de Israel entre 1947-48 encara se’ls hi deneguen els drets que els hi reconeix la Resolució 194 de les NU.  

Fonts de Inspiració  

La Gaza Freedom March està inspirada per dècades de resistència Palestina noviolenta des de l’aixecament popular massiu de la primera Intifada,  als vilatans de Cisjordània que segueixen resistint-se al robatori de la seva terra pel Mur anexionista de Israel.

S’inspira en els Gazauis mateixos, que van formar una cadena humana des de Rafah a Erez, van tirar a terra la barrera fronterera que separa a Gaza de Egipte i van marxar cap als sis “checkpoints” que separen la Franja de Gaza de Israel.  

La Marxa de la Llibertat també s’inspira en els voluntaris internacionals que han estat al costat dels camperols Palestins recollint les seves collites, pels que han estat als vaixells desafiant el bloqueig de Gaza per mar, i pels conductors del combois que han entregat ajut humanitari a Gaza.  

I està inspirada per Nelson Mandela que va dir: “Jo he caminat per aquella llarga carretera a la llibertat. He procurat no defallir; he fet passes en fals durant el camí. Però he descobert el secret de que després de escalar una muntanya, només veus que n’hi ha moltes altres per escalar ... no m’atreveixo a entretenir-me, perquè el meu llarg camí no s’ha acabat.”

Fa cas de les paraules de Mahatma Gandhi, que va anomenar al seu moviment Satyagraha-Manten-te en la veritat, i ens mantenim en la veritat de que el setge de Israel sobre Gaza és il·legal i inhumà.  


Gandhi va dir que el propòsit de la acció noviolenta és “accelerar” la consciència de la humanitat. A traves de la Marxa de la Llibertat, la humanitat no deplorarà només la brutalitat Israeliana sinó que prendrà part en aturar-la.   

La societat civil Palestina ha seguit els passos de Mandela i Gandhi. Igual que aquests dos líders van fer una crida a la societat civil internacional perquè boicotegessin els productes dels seus opressors, les associacions Palestines, sindicats, i moviments de masses des del 2005 han fet una crida a tota la gent amb consciència a donar suport a una campanya noviolenta de boicot, desinversió i sancions fins que Israel compleixi amb les seves obligacions d’acord amb la llei internacional.  

La Marxa de la Llibertat també s’inspira en el moviment de drets civils dels EUA.  

Si Israel menysprea la vida Palestina, llavors els internacionals hem de fer dues coses, interposar els nostres cossos per a escudar als Palestins de la brutalitat Israeliana i per ser testimonis personals de la inhumanitat amb que diàriament s’enfronten els Palestins.  

Si Israel desafia la llei internacional, llavors la gent de consciència hem d’enviar agutzils noviolents de tot el món per a enfortir la llei de la comunitat internacional a Gaza. La Coalició Internacional per Acabar amb el Setge Il·legal de Gaza enviarà contingents de tot el món a Gaza per a commemorar l’aniversari del atac sanguinari de Israel durant 22 dies sobre Gaza entre desembre 2008 y gener 2009.  

La Marxa de la Llibertat no pren partit en política interna Palestina. Només s’alinea amb la llei internacional i els drets humans.  

La Marxa és una anella més en la cadena de resistència noviolenta al flagrant menyspreu de Israel per la llei internacional. .

Es convoca als ciutadans del món a fer pinya amb els Palestins en la Marxa del 1è de gener per a aixecar el setge inhumà de Gaza.  

لمزيد من المعلومات الرجاء الاطلاع على  بيان السياق

1 comentari:

  1. Hola!!
    Només vull fer una suggerència, estaria bé posar també la font de les fotografies...

    fins dilluns!

    ResponElimina