dilluns, 1 de març de 2010

A la presentació de les cròniques de Palestina, a Salt: «els treballadors som iguals a tot el món»


El passat divendres -26 de febrer- a 2/4 de 9 del vespre, els mossos d'esquadra muntaven guàrdia davant l'Ajuntament de Salt i, pels carrers dels voltants, escorcollaven i identificaven sospitosos envoltats de fotògrafs de premsa i càmeres de televisió. Mentrestant, a la Biblioteca Publica de Salt, el col·lectiu Salt x Palestina -un grup format per saltencs nascuts a tres continents-, feia la presentació del llibre Cròniques des de Palestina: un viatge al país de l'apartheid amb el seu autor i corresponsal d'eldimoni.com, Isidre Pallàs. Sebas Parra -d'El Dimoni i veí de la Marfà de Santa Eugènia de Ter- va presentar l'acte i, Pallàs, va repassar la sempre dura realitat dels palestins sota l'ocupació.


Al final, el cronista va ressaltar, davant d'una audiència on hi havien els responsables de la majoria d'associacions magribines de Salt, la necessitat de treballar plegats a Salt i a Catalunya per a que les provocacions racistes no generin enfrontaments entre la població. Va recordar que a Hebron -per part d'Israel- com a Salt també hi ha provocacions feixistes i que la lluita per la igualtat, la justícia i els drets humans està per sobre de diferències de llengua, cultures i creences. «La lluita és entre rics i pobres; i els treballadors som iguals a tot el món», va afirmar Pallàs a l'acabar l'acte, després d'un curt debat.

1 comentari:

 1. Bon dia a tothom,
  us escric des de la Fundació SER.GI, sóc l'Elena Soler.

  La Fundació SER.GI treballa en l'àmbit de la Pedagogia Social i actualment estem desenvolupant la programació de Girona Intercultural, una sèrie d'esdeveniments culturals i formatius en el marc de la de la Inclusió social. Aquesta programació té lloc durant els mesos de maig, juny i juliol a la ciutat de Girona.

  Una de les activitats previstes és el passi de la pel.lícula AMERRIKA, el dia 2 de juliol a les 20h al cinema Truffaut.
  La pel.lícula restarà en cartellera durant tota la setmana següent.

  He contactat amb la gent de la Xarxa d'Enllaç amb Palestina, concretament amb la Sílvia Asensio i la Marion, amigues també, i elles m'han donat el vostre contacte.

  Hem cregut molt interessant fer-vos ressó de la proposta del passi de la pel.lícula i volem convidar-vos a participar del debat i del cinefòrum en clau de Fila Zero, poden fer intervencions sobre la peli i sobre la vostra opinió respecte el conflicte a Palestina i altres temàtiques que us suggereixi el llargmetratge.

  He trucat al telèfon de l'Isidre però no l'he trobat.

  Us agrairé una resposta, moltíssimes gràcies,


  --
  Elena Soler
  Àrea de Formació
  formacio@fundaciosergi.org

  ResponElimina