diumenge, 7 de febrer del 2010

L’exèrcit israelià arresta una activista catalana



Soldats israelians han irromput la matinada d'aquest diumenge a l'apartament de Ramallah, situada a l'àrea A de Cisjordània, de les activistes del Moviment de Solidaritat Internacional, al·legant que els havia vençut el visat d'estada a Israel. La periodista catalana Ariadna Jove Martí i l'estudiant australiana Bridgette Chappell han estat traslladades a la presó militar d'Ofer, on les han posat en mans de la unitat d'immigració de la policia israeliana.
La incursió nocturna i la detenció de les dues activistes pot violar els Acords d'Oslo entre Israel i l'Autoritat Palestina, que prohibeix qualsevol invasió israeliana a les àrees A de Cisjordània no urgent ni directament relacionada amb la seguretat.


Segons informa TV3, l'advocat que les representa assegura que la detenció és, "en tota regla, il·legal". "És com si estiguessis a Barcelona i l'exèrcit israelià ve i diu que no tens visat israelià... Per què necessites visat israelià  per viure a Barcelona?", ha denunciat.


En aquests moments no se sap on han traslladat les dues noies. Tal com ha passat amb altres activistes en el passat, el més probable és que el següent pas sigui la deportació de les dues detingudes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada