divendres, 18 de desembre del 2009

Aturem el Genocidi a Palestina

No hi ha víctimes anònimes.
Tota la gent assassinada a Gaza tenien nom i cognoms




El dia 27 farà un any que Israel va començar a bombardejar els pobles i les ciutats de la Franja de Gaza. Milers de bombes varen caure indiscriminadament sobre zones densament poblades. No va ser una guerra, va ser una matança.


La població de Gaza, completament aïllada del món, rebia un dels atacs més durs de la trista història de la neteja ètnica a Palestina.  Mentre els governs del món miraven cap a una altra banda, el terror s’estenia pel nord de la Franja.  Beit Hanoun, Beit Latiya, el camp de refugiats de Jabalia i tots els barris de la ciutat de Gaza sofrien els bombardejos indiscriminats. Les xifres de morts omplien les portades des diaris. Els titulars dels telenotícies obrien amb les imatges de les explosions. Israel va prohibir l’entrada de periodistes però no va poder ocultar al món la magnitud del genocidi. Més tard arribaria el torn a les poblacions del sud.


Arreu de Catalunya i del món la resposta de la gent davant de la massacre no es va fer esperar. Concentracions espontànies, actes solidaris i manifestacions varen omplir els carrers de pobles i ciutats de tots els continents. L’exèrcit d’Israel seguia cec la seva bogeria assassina. Del dissabte 27 de desembre de 2008 fins al diumenge 18 de Gener de 2009 els milers de tones de bombes varen matar a 1413 persones i varen destruir cases, escoles, hospitals, mesquites, magatzems, locals comercials, comissaries... sense ni tan sols respectar els magatzems de menjar i les escoles de les Nacions Unides on centenars de persones s’havien aplegat buscant un lloc segur en un infern de focs i d’explosions.


Un any després, quan els assassins - Barak, Livni, Netanianhu, Olmert i els generals de l’exèrcit d’Israel - encara gaudeixen d’impunitat i llibertat, malgrat que el món sencer els acusa de crims contra la humanitat, nosaltres volem remarcar que no hi ha víctimes anònimes. Totes les palestines i els palestins que varen morir assassinats tenien nom i cognoms. Tenien una família i vivien a un lloc, treballaven o no, varen néixer un dia sota el cel de Palestina i en varen morir un altre per la voluntat criminal del sionisme.


Per recordar-los el dia 27 de desembre de 2009 a partir de les 6 de la tarda, a la Plaça del Vi, davant de l’Ajuntament de Girona, direm en veu alta, un per un, els seus noms. I encendrem 1413 espelmes en record d’aquells als qui la fúria homicida d’Israel i la indiferència còmplice dels poderosos varen aclucar els ulls per sempre.  





Convidem a totes les persones i organitzacions a adherir-se a aquest acte i a participar llegint alguns dels noms dels morts, morts que no volem anònims ni oblidats.


Enllaç a la llista dels noms


Salt i Celrà x Palestina  15 de desembre de 2009


El 27 de desembre comença la Marxa per Gaza Lliure. Més de mil persones, solidàries amb Palestina, intentaran trencar l’aïllament de la Franja. Des del Caire a Egipte fins a la ciutat de Gaza uma marxa contra la impunitat i el genocidi.
Aquest acte forma part de les accions de solidaritat amb la Marxa per Gaza Lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada