divendres, 20 de novembre del 2009

Concentració per la llibertat de 7 activistes sahrauís



El darrer 8 d'octubre van ser detinguts set activistes sahrauís a l'aeroport de Casablanca (Marroc), per les autoritats d'aquest país, quan tornaven dels camps de refugiats del Tindouf (Algèria). El Regne de Marroc els ha deixat incomunicats, i també ha fet pública la seva intenció de jutjar-los en un tribunal militar per un suposat delicte de traició.

Es tracta d'un cas més de violació greu dels drets humans per part d'aquest país, i que no pot quedar sense resposta. Els set detinguts són:

- BRAHIM DAHANE, president de ASVDH i exprès polític
- ALI SALEM TAMEK, vicepresident de CODESA i exprès polític
- AHMED ALANSARI
- YAHDIH ETTAZOURI
- SALEH LABIHI
- DAKJA LASHGAR
- RACHID SGHIR

L'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) denuncia, de la mateixa manera que ho fan altres organismes internacionals com ara Amnistia Internacional, que l'actuació del Regne del Marroc amb aquests set activistes sahrauís vulnera la legislació internacional que obliga els estats a respectar l'exercici pacífic i legítim de la llibertat d'expressió, associació i reunió, sancionada per diverses lleis i normes internacionals. És per això que també demana als nostres governs que actuïn d'ofici per tal de posar en evidència aquesta situació i exigir al Govern del Marroc la posada en llibertat de tots els presos polítics sahrauís.

Al mateix temps, l'ACAPS vol denunciar tant l'assetjament constant a les famílies d'aquests presos polítics sahrauís, que pateixen l'encerclament de les seves cases amb policia i agents colonials, així com l'insult per part d'aquests mateixos agents en el moment de sortir de casa, com ha passat en el cas de BIBA LALA SALKHA.

L'ACAPS vol també denunciar l'assetjament i les amenaces que pateixen activistes sahrauís com ara SULTANA KHAYA (a qui es va detenir, tot retirant-li la seva documentació quan viatjava cap a les illes Canàries), o bé AMINETU HAIDAR.

Per tal de contribuir en la defensa dels drets humans del poble sahrauí, l'ACAPS us convoca a una CONCENTRACIÓ PER LA LLIBERTAT D'AQUESTS SET ACTIVITES, el proper DIJOUS, 22 D'OCTUBRE DE 2009, a 2/4 de 8 del vespre, a la PLAÇA DE SANT JAUME DE BARCELONA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada